(סגנון פאסיבי-לא רשמי)
התומך הוא הטיפוס הכי חברתי. הוא אדם חם, מטפח אחרים ןמבחינתו מערכות יחסים הם הדבר החשוב ביותר. הוא עובד מאמן, חבר מעולה ואיש צוות מצויין נקודה שוחר שלום מטבעו.
התומך מאוד טוב בעבודה קבוצתית מאחר ותמיד מוכן לתקשורת וחלוקת אחריות. יש לו חמלה כלפי הנפגעים, יכולת לשמור על חברי הקבוצה יציבים. הוא הטיפוס שיתן לקבוצה את הכוח להמשיך גם כשקשה.
אנשים בעלי הסגנון הזה נתפסים על ידי האחרים כ- נינוחים, חביבים, בעודם מנסים להפחית כל סכסוך בין אישי. הם בד"כ מניחים לאחרים ליזום במצבים חברתיים, למרות שהם מגיבים לאנשים.
הם אוהבים להיות לעזר, לכן קשה להם לסרב לבקשה, גם אם לצורך כך הם מכופפים את רצונם האישי. קל לחיות איתם, מאחר וגישתם המבינה וחברתית לאנשים אינה מאיימת. מאחר ובד"כ אינם מאוד תחרותיים, הם לא מנסים לשכנע אחרים בנקודות השקפתם.
הם דואגים פחות להיגיון ולמשימה, ויותר לרגשות ויחסים עם אחרים. תומכים הם בד"כ מאוד אינטואיטיבים.
אדם כזה יכול לאבד עניין בתכנון והצבת יעדים, יהיה לו צורך, למבנה ותיאור מדוייק של המשימה שיש להשלים , אז הוא יעשה את הכל להשלמת המשימה, מאחר והמניע שלו הוא שירות. ישנם זמנים בהם תגובה יש שירה יותר לאנשים תועיל לו. הוא צריך ללמוד לעמוד על דעותיו ורעיונותיו, למרות הסיכון בחוסר הסכמה של האחרים. אם ישלב יחסים עם המשימה הרלוונטית, יאכל יותר להשיג תוצאות.
בעבודה התומכים בד"כ ישתפו פעולה ויהיו נכונים להיות לשירות לאחרים או לחברה. הם נוטים לקבל פיקוח בנכונות רבה, על מנת למנוע אי הבנות בין אישיות ומאחר שהמסגרת האירגונית חשובה להם. הם מרצים אחרים על ידי כך שעושים את המצופה מהם, ואוהבים אישרור שמה שהם עושים מקובל. דג שיצרו נאמנות רגשית, אם יהיו עובדים נאמנים. התומכים הסתירו מידע לא נעים כדי להימנע מסכסוכים. יתקבלו בברכה הכוונה מאחרים, ואם יחשבו שרעיונותיהם יתרמו לאחרים יציגו אותם בדרך לא מאיימת. יש להם יכולות אדמיניסטרטיביות מצוינות והם יופיעו לתוצאות בעזרת הכישורים שלהם בניהול מערכות יחסים. קונפליקטים, שינויים פתאומיים, אנשים אגרסיביים שאינם סבלניים ורגישים- יורידו לו את האנרגיות. הוא סולד מחוצפה, צעקות ומחסור בהרמוניה.
מצד אחד נתפש התומך כחביב, עדין, מתנהל בקלות שש לרצות ונעים, ומאידך הם עלולים להראות כי חסרי דעה, לא נכונים לנקוט עמדה, ותרנים מידי וחסרי הנעה.
כמו המנתח- נבוך כשהוא במרכז העניינים.
ברכות פתיחה בהרחבה והתעניינות אישית.
טון הקול נשמע רך, עדין, ומתנגן עבור חלק הוא נתפס חלש ומבוסס.
אם לא תתעניינו בו באופן אישי, ישתף פעולה במינימום.
מרצה, לא יגיד מה הוא חושב אלא מה שרוצים לשמוע.
מעדיף תיאום מראש לפגישה, אבל אפשר לבוא גם, ללא תיאום יומנים.
אינו אוהב שינויים, הם מאיימים עליו.
הרמת קול גורמת לו להיפגע ולהיסגר- לא יגיב.
מעדיף ביקורת בארבע עיניים.
מה עדיף הוקרה בארבע עיניים או כמה אנשים.
נוטה להיות שקט ולא בוטה.
מדבר לאט ורגוע, עם שפת גוף קטנה אך מקרבת.
קשוב, מקשיב ומעדיף להצטרף מאשר להוביל.
הסגנון המחייך. הטון נשמע מתנגן אך שקט ונעים? פסיבי? לא רשמי?
תמיד ישאל לשלומך ויצפה לתשובה מפורטת. לא מרימים עליו את הקול, גם אם את מאמנת עם טון דומיננטי וגבוה. מכילים מאוד. לא לצפות לתהליך שינוי מהיר, לוקח זמן. מילים כמו "מטרה / יעדים / משימות", לאו דווקא ישרתו בתהליך כזה.
החלום צריך להיות מתואר ברמה הרגשית: "דמייני את היום שבו את מאמנת, יש לך כבר עוזרת אישית והקליניקה שלך מעוצבת ונעימה, איך תרגישי?" להתאמן יותר מהמקום הרגשי. סבלנות לשאלות.
תהיה סבלני ותראה התעניינות אמיתית בו כאדם.
תבנה מערכת יחסים ותלמד יותר על החיים האישיים שלו לפני שתגיע לעניינים עסקיים.
תפחית את הפחדים שלו ע"י הסבר ברור כיצד שינוי מסוים יועיל לו ולאלה שסביבו.
תהיה צפוי מראש ותעמוד מאחורי המילה שלך.
תיתן לו את התחושה שאתה סומך עליו, שאמינותו חשובה ולא מפקפקים בה.
אל תיצור מולו עימות ישיר או תתקוף אישית, זה עלול לערער את השקט הנפשי שלו.
תהיה חם ומזמין, תתמקד ברגשות שלו.
לעולם אל תדחוף אותו לפינה כדי לקבל מה שאתה צריך.
רגוע.
קל לחבב אותו מכיוון שהוא לא צריך הרבה, גם מבחינת תקשורת עם קולגות.
בעל יחסי אנוש מצוינים, תמיד פתוח לדבר על נושאים אישיים יותר- אך לא מחפש את זה באותה התלהבות כמו " המקדם".
להוט להצליח, אך מרוצה ורגוע במרדף שלו.
מצויין בפתרון קונפליקטים מכיוון שמאוד מאוזן ומיושב בדעתו.
יודע להקשיב מעולה ורבים הולכים אליו עם הבעיות והדאגות שלהם.
קל לגשת אליו, פתוח.
לא טוב להיות קיצוני מידי בגישה שלך כלפיו.
תתחיל לאט תכיר אותו ותצפה שהאימון יבנה צעד-צעד.
הוא מאוד אמין ואפקטיבי, אל תסביר יותר מידי ואל תמעיט ברמת האינטליגנציה שלו.
מאפיינים: כשמו כן הוא, חייב תמיכה רגשית בעת המכירה. מדבר תחושות- התועלת העיקריות שלו ברגשות. הקניה הינה אמוציונאלית לרוב ופחות רציונאלית, חשוב לו להאריך בדיבור כדי להכיר את הצד השני (להכיר אותך), במידה וסיפקנו לידידותי שירות טוב, נקבל לקוח נאמן ולאורך זמן. חייב התייחסות לפאן האנושי, שירות, תמיכה וכמובן התייחסות לחלק הרגשי.
איך ניתפס בעיני אחרים: כאדם חם, מקשיב טוב, איש צוות, רציני, מהימן, עובד מסור, רגיש, מנהיג שיקול דעת, הגיוני, אכפתי, נעים הליכות, מחויב ועובד קשה. בפאן השלילי – לפעמים מיחסים לו תכונות של חולשה, הססנות, רגשני מידי, אדם למשימות קטנות, חסר ביטחון עצמי, "מייצר בעיות", מנותק ובכיין. נודניק – יכל לשאול הרבה שאלות.
איך להתחיל שיחה: ברכות פתיחה ארוכות. מה שלומך? איך היתה הדרך? שאלות מעורבות אישית.
איך לפנות: בפרטי פרטים עם דגש על תחושות (פחות נדבר על מפרט מוצר טכני ויותר על תועלות חברתיות רגשיות שהמוצר ייתן לו) – לדוגמא- הרכב הזה הוא הבחירה הכי חכמה שאתה יכל לעשות, הכי בטוחה.. הטלפון הזה שם אותך בקידמת הטכנולוגיה.. אנו מדברים לידידותי בצורה ששנינו המוכר והקונה באותה "סירה" יחד – שלנו, אנחנו, בו נראה, בו נבדוק, ביחד.
מבנה שיחה: בטון שקט ורך, הרבה רגשות מפורט מאוד, לא לקטוע אותו כי הוא נפגע ומסתגר.
מה שנוא עליו: הרמת קול, לחץ לסגירה – הססן, בדיחות אגרסיביות, אדישות ואי מעורבות רגשית של המוכר – אי יצירת קונטאקט/כימיה.
לתת מחמאות: בקטן, עדין וצנוע, ב 4 עיניים. אבל לתת היות ונוגע בתמיכה וברגש.