(סגנון רשמי-דומיננטי)
המקדם נוטה להיות בחברת אנשים במצבים המשתנים במהירות ובתדירות גבוהה.
בד"כ פעילויות שדורשות השראה, ומלהיבות. מאחר ואינם נוטים לניתוח מפורט המקדמים עשויים לעשות הכללות ללא מידע עובדתי מספק, והם נוטים לעיתים להגזמה.
הם מבלים חברתיים, חברותיים, מלאי חיים ואישיים, ומגרים אנשים להתחבר עימם. הם אוהבים להנות ויחפשו אנשים שאוהבים לשחק ולהיות ספונטניים. עקב הטבע הדרמטי שלהם, לעיתים חושבים בקול רם, באופן שיכולה לשכנע אחרים לגבי עמדה או פעולה מסוימת, ומיד הם עוזבים את מה שהיה ועוברים לרעיונות אחרים ופעולות חדשות. בעיני אחרים התנהגות זאת, יכולה להיתפס כ"חוסר יציבות" או אפילו אנוכיות.
אנשים אוהבים להיות בקרבת המקדם, כיף להיות בסביבה שלו, הוא יגרום לאחרים לצחוק והוא פורח כאשר הוא נמצא במרכז תשומת הלב. הוא כריזמטי ואנרגטי, תמיד ירצה להיות איפה שהדברים קורים. המקדם הוא אופטימיסט נצחי, שטוב בלמכור לאחרים את החזון והמטרות שלו. למרות שההתלהבות והקסם שלו גורמים לו להשפיע על אנשים, בתור מנהיג הוא יכול להיות לפעמים אימפולסיבי בקבלת החלטות, לקחת סיכונים מבלי לוודא את המידע.
הוא קשוב לאינטואיציות שלו ולמה שאומרת "הבטן שלו", מצד שני הוא לא יכול להיות קשוב לאורך זמן, ולהיות לבד קשה עבורו. המקדם יכול לעודד ולהקסים אנשים, הוא יצירתי, צבעוני, גמיש, מתחבר לאנשים בקלות. לרוב הוא יהיה בעל יכולות, וידע לשכנע אחרים, לפעול ולתת תקווה כשהכל נראה אבוד. מאידך, כשהוא לחוץ הוא עלול לא לסיים את המטלות עד הסוף. הוא יעדיף להימנע ממשימות רוטיניות ועיסוק בפרטים הקטנים. הצרכים הבסיסיים שלו, הם הכרה, אישור, פרגון ופופולריות.
למרות שהם נראים פתוחים, מלאי כוח וחברותיים, אחרים יכולים לקלוט אותם כמרמים או מניפולטיביים. הם מוטרדים ומודעים לרגשות של אחרים.
הם מנסים לשתף אחרים בתוכניותיהם ופעילויותיהם, במיוחד אם מדובר בנופש ושעשוע.
המקדמים בד"כ נוטים לתחרותיות גבוהה, וכמו כן לרוב הם ספורטיביים ופתוחים בתחושותיהם ומוכנים להיות לעזר. במצבים בין אישיים, הם ינסו להתקרב לאנשים שהם מאמינים שיש להם כריזמה ואיכויות מנהיגותיות, ובכך מאמינים שישיגו מעמד ויוקרה.
המקדמים עלולים לנוע במהירות גבוהה מדי קדימה, בטרם השלמת המשימה, ללא התייחסות לפרטים הקטנים. הם עשויים להגיע למסקנות על בסיס ניחוש או אינטואיציה. מאחר והם עלולים להראות חסרי אכפתיות בגישתם, מבנה מאורגן ומובנה, יניע אותם. המקדמים שנמצאים בעמדות ניהול, רצוי שיהיה להם צוות תמיכה מאורגן ושיטתי, כדי לשמור אותם מפני דרכיהם הקופצניות, וחוסר המודעות לפרטים.
מקדמים בד"כ ישושו לרצות אחרים, בעבודה, במיוחד את אלה, המגיבים לדרכם המוחצנת. הם מתחברים למנהיגים שאותם הם מעריצים, ורוצים מהם הכרה. הם מונעים בד"כ ע"י אשרור. הכוח המניע של המקדמים בעבודה, הוא דמיונם והתלהבותם, והם בד"כ מקובלים ע"י עמיתיהם לעבודה. הם רוצים הכרה הן מעמיתיהם לעבודה, והן מהבכירים. ֶמאחר מאחר והם נעים ממשימה למשימה, המקדמים יטו לעיתים להתפשר על פחות מהטוב ביותר, על מנת להתקדם הלאה.
הם במיטבם בעבודה, בעיקר במערך שיש מבנה תומך בתכנון ובמעקב, דבר שאינו טבעי עבורם.
המקדמים נראים מלהיבים, מעוררים, אוהבי הנאה, אישיים ואנרגטיים, לעומת זאת הם עשויים להראות רגשניים, בלתי מאורגנים, רועשים או תוקפניים, קופצניים ומחפשי אישורים.
מדבר בקול ושומעים אותו מרחוק, עם תנועות ידיים מלוות בהבעות פנים רבות.
עובר בקלילות רבה בין נושא לנושא ומספר סיפורים כדי להסביר את עצמו.
עלול להיתפס כאנוכי וכפזיז.
אם טון הדיבור נשמע מתנגן? מלווה בתנועות ידיים? אפילו מתלהב? טון הדיבור נשמע דומיננטי? נוכח? שמח מאוד או עצוב מאוד? אוהב לדבר? קופץ מנושא לנושא? לא רשמי? כלומר – חברותי, פונה אליך ב"אהלן, מה קורה? מה דעתך שהיום נתאמן על משהו אחר?" – כנראה שמדובר בסגנון תקשורת "מקדם". כ-45% מאוכלוסיית ישראל דוברי סגנון זה.
קח את הזמן לבנות איתו מערכת יחסים ולהתחבר איתו.
תיצור אווירה כיפית וחיה עם אלמנטים חדשים ומגוונים.
עזור לו ליצור רשימת עדיפויות, אבל נסה לדלג על הפרטים הלא חשובים ועל החומר המשעמם.
אחרי ישיבה תהיה ברור לגבי מי הולך לעשות מה. תכתוב את הכל.
תגרום לו להראות טוב בפני אחרים. אל תמהר לשפוט אותו. במקום, תניע אותו על ידי פידבק חיובי ושבחים.
יכול לבלות שעות בלספר על התוכניות שלו לסופ”ש, אבל גם יעבוד על פרויקט מהתחלה עד הסוף, יתן את מלוא הפרטים.
נלהב ומעורב, לא דואג לגבי לקחת את עצמו ברצינות מדי.
מצוין בתקשורת בינאישית מקרבת.
קל לשים לב אליו כיוון שהוא לרוב הפרפר החברתי של המשרד.
כל הזמן מדבר על החיים שלו, התכניות, השאיפות, ומהיר גם בלשאול אותך את אותם הדברים.
אוהב להעביר מסר אישי כשמדבר עם קולגות.
סגנון התקשורת שלו פתוח, כנה ונלהב. במשרד זה מקל לגשת אליו עם שאלות או פידבק.
הוא שמח להציע הסבר נוסף על פרויקט או לקוח ואוהב לעזור איפה שיכול.
עלול להיות מוסח בקלות. אתה יכול לגשת אליו עם שאלה מהירה ולבלות שעה בשיחה כי הוא קפץ מסביב למגוון נושאים אחרים.
המיקוד שלו הוא יותר באנשים מאשר בפרטים ומידע.
בתקשורת מולו תשאל שאלות אישיות ותצפה להישאל בחזרה. תשתמש בהרבה דוגמאות מוחשיות ותהיה מוכן להחזיר אותו לכוון של מה שאתה רוצה שיענה עליו.
ברכות הפתיחה ארוכות יותר הוא נשמע מנגן וחם
חשובה האווירה, כימיה, שיהיה נעים ויהיה ביחד.
פתיחה קצרה גורמת לו לירידה בשיתוף הפעולה.
מעדיף בלי חומר כתוב, לדבר לשוחח, אם חייבים חומר – תמונות.
אפשר לבוא אליו לא צריך לתאם.
רואה את התמונה, נכנס לתוכה הופך להיות חלק ממנה, עונה מיתוכה.
מבחינתו להיות בזמן זה פלוס מינוס 10 דקות.
המילים "חייב" ו"צריך" מעצבנות אותו.
נפנוף ידיים לפני הפרצוף של המקדם מעצבן אותו עד כדי אלימות.
שונא היררכיה.
ביקורת בפרהסיה תגרום למבקר להצטער.
אוהב הוקרה בגדול.
מאפיינים: אוהב להיות "מרכז העניינים" , מדבר רעיונות, סיפורים, תמונות ודימויים. חייב להציג את עצמו באריכות. אדם חם ונחמד, טון דיבור דומיננטי (מדבר בווליום גבוה- לשבץ תמונה), מעוניין בהכרה . איננו פורמאלי ומצפה מאתנו להיות כך, לכן ההתייחסות למשתתפים בפגישה הינה חמה ולבבית (חם, לבבי). המקדם אינו אוהב משמעת, מסגרות בעבודה ושמתייחסים אליו כמו לכולם (הוא אוהב להיות מיוחד).
איך נתפס בעיני אחרים: כמנהיג כריזמטי, מביא להתרגשות הקהל, מסקרן, מאוד חי וחיוני, יצירתי, מקורי, אנושי, חם, חברתי, תמיד כיף להיות איתו, עם פתרון לכל בעיה .
בפאן השלילי – לפעמים מיחסים לו תכונות מניפולטיביות, חסר עומק, מילה זו לא מילה, רעשן, לא רציני, חסר משמעת, לא תמיד דובר אמת.
איך להתחיל שיחה: ברכות פתיחה ארוכות יחסית. כימיה, חום, בדיחה, סיפור קליל, אנקדוטה מהסביבה ושלא קשורה לעניין.
איך לפנות: בתמונות, משלים, דוגמאות, לא לשלוח חומר כתוב – שונאים טבלאות. הם יזכרו סיפור טוב ולא טבלה..
מבנה שיחה: מדברים יחד איתנו, אסוציאציות – תמונות, קופצים מעניין לעניין, מועמדים טובים להשתייך למועדון ADHA הפרעות קשב וריכוז.
מה שנוא עליו: ירידה גדולה מדי לפרטים, דיבור פורמלי, שונא היררכיה וסמכויות, כשאתה בא אליו מלמעלה (מתנשא) – יתנגד. מתנגד למילים – חייב, צריך, מוכרח. עדיף מילים כמו "יש אפשרות" אופציה נוספת.. אולי כדאי..
לתת מחמאות: המון, אוהבים הכרה והוקרה. כמו חמצן עבורם (להיזהר לא לעבור הקו לחנפנות- חנפנות כלל לא מוכר היום).
שפ"ג: שפת גוף גדולה, חייב מרחב דיבור. קולניים ומשתעממים במהירות. צריכים קשר עין רציף.
רגשות: רגישים, משתפים רגשית , מדברים, מחצינים רגש אישי ושל הסביבה.
למקדם נמכור דרך זה שניתן את "מרכז הבמה" – לפרגן. נתלהב יחד איתם ונשתף רגשות.
אייס ברייקר – ארוך (לפעמים מאוד).
לתת הסברים קצרים וכלליים על המוצר (לא לשעמם, לא התעמקות יתר בפרטי המוצר). אוהבים פתרונות מהירים, קלים וזורמים. לא מעוניינים להיכנס לקרביים של הפתרון אלא להיות בטוחים שזה הפתרון שיספק הסחורה..הלקוח המקדם נשען על עוצמה של ה"חן" שלו. יודע שהחן והחינניות שלו יסגרו את העסקה. נתקלתם בלקוח מקדם? זה הלקוח שיגיד כשנכנס לחנות יין לדוגמא – מוכרים פה יין.., או חצי יום לקח לי להגיע אליכם.. מיד הוא במרכז הבמה ומספר סיפור שלא קשור למוצר
למקדם יש נוכחות וחן, אוהבים להיות "מרכז הבמה". מדברים במשלים וסיפורים. חייכנים, צוחקים, מתרגזים בקלות (ונרגעים במהירות), לא ניתן לפספס אותם. במהלך שיחה נוגעים בך, קופצים מנושא לנושא (לא ממוקדים לאורך זמן בנושא אחד – זוכרים ADHD ). שפת גוף גדולה, תופסים מרחב פיזי ומילולי, קולניים, משתמשים במילים גדולות.